Quines dades persegueixen els ciberdelinqüents?

La diversitat de dades existents a Internet i el gran nombre que cal facilitar per accedir a determinats serveis permeten que els ciberdelinqüents treguin d’alguna manera profit i procedeixin al robatori dels mateixos. Volem repassar quins són els que més atractius desperten entre aquests.

La varietat de serveis i la seva funció propicien que la informació que s’ha de facilitar sigui molt variada, obligant a aquests a triar en quin tipus de servei volen concentrar la major part dels seus atacs. Xarxes socials, serveis de missatgeria, serveis de cites, botigues en línia, serveis d’entitats bancàries, i així fins a completar un llarg llistat. Evidentment no podem citar a tots i només farem referència a aquells que aglutinen un alt percentatge d’atacs per part dels ciberdelinqüents en l’actualitat.

Per què aquest afany d’aconseguir dades? Segur que si tens aquest dubte en els propers paràgrafs és probable que trobis una resposta.

Les dades més buscades

Hem citat alguns dels serveis, però evidentment l’objectiu no són aquests, sinó la informació introduïda per l’usuari. Credencials d’accés, comptes de correu electrònic, números de telèfon o informació de la targeta de crèdit són algunes de les dades més destacables. Sobretot aquests últims són els que en els últims mesos aixequen més interès, ja que permeten dur a terme transaccions de forma no autoritzada. PayPal o els pertanyents a les principals entitats bancàries són els que més interès s’aixequen.

Com es procedeix al robatori?

Principalment hi ha dues maneres de procedir al robatori d’aquests. En primer lloc i la més rudimentària implica la instal·lació d’un keylogger en l’equip de l’usuari, capaç de registrar totes les pulsacions del teclat. En l’actualitat, la tècnica és molt més avançada i es recorre a l’ús de servidors proxy que es configuren en l’equip, processant la navegació de l’usuari i redirigint aquesta a pàgines web falses i propietat dels ciberdelinqüents, on l’usuari ingressarà la informació que s’enviarà posteriorment a un servidor remot.

Les facilitats i els perills

Gràcies a Internet es pot fer qualsevol acció sense moure’ns de casa o en qualsevol lloc en el qual ens trobem gràcies als dispositius mòbils. Però cal extremar les precaucions i introduir les dades sempre que estiguem segurs que el lloc en què ens trobem és legítim, ja que en cas contrari podríem ser víctimes d’un robatori.

Related posts

Leave a Comment